Username:

Password:

Altair AstroDIO DehumidifiersAtik CamerasModern AstronomyDavid HindsNe3 Filters
Solar Gravity 2018

Author Topic: Plea to SGPro users re SX Trius 825?  (Read 783 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline fwm891

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 201
  • Retired Photographer
Plea to SGPro users re SX Trius 825?
« on: 11:12:41, 19 April, 2016 »
Hi, Just taken delivery of an SX Trius 825 mono and wanted to try SGPro as my license for Maxim has expired, not using the image processing side of Maxim makes it an expensive renewal - so I thought I'd give SGPro a go!!!

Firstly Maxim sees the camera and will capture from it, sees my Lodestar guider, Xagyl FW and iEQ45 Pro mount. When I try to link to these in SGPro mount, FW and Lodestar are all seen but the Trius isn't and I can't find anything on the SGPro site/forum to help.

Anyone out there know a work-round for this ?

Cheers
Francis
Altair Astro 115 EDT/APO and 8 inch CF/RC, Avalon Linear mount, RoR and lots of stuff...
flickr: https://www.flickr.com/photos/97440028@N04/with/14450746185/

Offline ChrisLX200

  • Poster God
  • *****
  • Posts: 2281
  • Macclesfield UK
Re: Plea to SGPro users re SX Trius 825?
« Reply #1 on: 11:46:44, 19 April, 2016 »
Do you have the SX ASCOM driver installed? SGP will only work via an ASCOM driver (it doesn't use native drivers). If you do, then I suggest uninstalling it then reinstalling the ASCOM driver.

ChrisH
Chris Heapy - current: 10-Micron GM2000HPS-II U/P, G11/Gemini, TV NP127is, Altair 8" RC, TV Genesis SDF, TV Pronto, SW Equinox 80ED, 10" LX200, 12" f/5.4 Newt, Vixen 90mm.
Atik 490EX, Atik EFW, Baader LRGB filters, Astrodon 3nM NB filters, Lodestar, QHY5L-II all-sky, Canon 70D and 350D
Whirley Obs., MPC Code Z89

Offline fwm891

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 201
  • Retired Photographer
Re: Plea to SGPro users re SX Trius 825?
« Reply #2 on: 12:02:41, 19 April, 2016 »
Do you have the SX ASCOM driver installed? SGP will only work via an ASCOM driver (it doesn't use native drivers). If you do, then I suggest uninstalling it then reinstalling the ASCOM driver.

ChrisH


Thanks Chris,

Required an SX plug-in to ASCOM found at: http://www.daddog.com/ascom/sxcamera

Running ok now - thanks
Altair Astro 115 EDT/APO and 8 inch CF/RC, Avalon Linear mount, RoR and lots of stuff...
flickr: https://www.flickr.com/photos/97440028@N04/with/14450746185/

 

ukbuysellRemote Imaging from AustraliaSharpSkyblank APTUKAI on Facebook
Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
DarkBreak by DzinerStudio. Theme modified by The UKAI Team

Page created in 0.188 seconds with 38 queries.
TinyPortal © 2005-2012