Username:

Password:

Altair AstroDIO DehumidifiersAtik CamerasModern AstronomyDavid HindsNe3 Filters
Solar Gravity 2018

Author Topic: m33 left side of image bright  (Read 200 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline clive

  • Poster God
  • *****
  • Posts: 1037
m33 left side of image bright
« on: 23:04:22, 17 November, 2017 »
i imaged m33 last night it was off center i did 12 5 minute  exposures luminence filter  red green blue never came out because i did only 5  minute subs  so i read they got to be three times longer exposure left side of the image is quite bright i would like to know what caused it  i did flats bias darks i had problems doing flats ha just me next time ill do 15 minute exposures for red green  blue  cheers boys

Offline chris.bailey

  • Administrator
  • Galactic Poster
  • *****
  • Posts: 9672
  • If at last you do succeed, don't try again
    • Rosemount Observatory
Re: m33 left side of image bright
« Reply #1 on: 08:09:35, 18 November, 2017 »
Clive

Who told you 15 minutes for RGB. It all depends on your sky conditions though 5 minutes is a bit short. I tend to shoot 8 minute RGB.

Quite a gradient on that, easily dealt with. Is it present in the same place on all subs. Outside light?

Chris
LX200|ZS70|FSQ85|FLT110|Altair DF250RC|EQ6 Pro(Rowan Belt Mod)|ParamountMX
ATIK383L+/EFW2/OAG|Lodestar|Baader 36mm LRGBHaSIIOIII
Starlight Express SXVRH16/ONAG/FW|Lodestar X2|Baader 2" Filters
Starlight Express SXVRH814/ONAG/FW|LodestarX2|Baader 2" Filters
Lunt LS60PTBF1200|DMK41|Quark Chromo
Samyang 135mm f1.8

Offline clive

  • Poster God
  • *****
  • Posts: 1037
Re: m33 left side of image bright
« Reply #2 on: 12:06:01, 18 November, 2017 »
Just checked the luminence subs 11 of am in dss could not see light on the left side of subs only shows up after stacking red green blue the signal was to low on them subs   ill do 8 minute subs next time i read on net about 3 times longer subs red green blue  dont think my flats worked i did have problems i had to restart my lap top sg pro stoped working hopfuly next time ill do my flats right i was thinking my ccd camera  was falty cheers

 

ukbuysellRemote Imaging from AustraliaSharpSkyblank APTUKAI on Facebook
Powered by SMF 2.0.15 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
DarkBreak by DzinerStudio. Theme modified by The UKAI Team

Page created in 0.148 seconds with 36 queries.
TinyPortal © 2005-2012